Het energiebesparende luchtgordijn van RKair Industrie voor industriële toepassingen maakt het gemakkelijk om de temperatuur op het verzamelpunt in magazijnen en koelcellen constant te houden, terwijl de bedrijfsveiligheid wordt verbeterd.

Afbeelding van standaard RKair luchtgordijnen geïnstalleerd op de laad/loskaaien van een bedrijf in Parijs om een terugkerend probleem op te lossen van de vorming van condens op dozen, die leidde tot talrijke weigeringen bij levering.

Passage van het magazijn naar het gebied van orderverzameling beschermd door plastic lamellen. Na enkele ernstige ongevallen, door een gebrek aan zichtbaarheid, zal dit bedrijf al zijn opslagfaciliteiten (meer dan 50), uitrusten met het RKair Industrie 60A luchtgordijn.

Sluis tussen de opslagruimte van -27°C beschermd door sneldeur die stalactieten veroorzaakt en, erger, een gladde vloer. Deze situatie zal snel verholpen worden dankzij de installatie van ons RKair 60A luchtgordijn.

“Het gebruik van een traditionele schuifdeur voor koeling of diepvriesruimtes of een roldeur die vaak opent en sluit, leidt tot aanzienlijke energieverliezen. Gekoppeld aan een RKair luchtgordijn kan de schuifdeur en de roldeur nu open blijven. Aan het eind van de dag wordt de deur eenvoudig gesloten en wordt het systeem automatisch uitgeschakeld. Het luchtgordijn RKair Industrie scheidt de warmte van de koude en houdt stof, geuren en insecten buiten. Het zorgt voor een onzichtbare thermische sluiting tussen verschillende ruimtes. RKair Industrie is ideaal in industriële omgevingen waar het belangrijk is om verschillende klimaatzones te respecteren en te scheiden. Bovendien biedt hij een onbelemmerd en veilig zicht en een obstakelvrije doorgang voor mensen en heftrucks. Deze aanvulling op uw installatie is snel rendabel, de energie die wordt verbruikt door ons RKair Industrie-luchtgordijn is erg laag vergeleken met de thermische verliezen die worden veroorzaakt wanneer een conventionele roldeur open blijft”, legt Roland Klingen uit. Omdat het systeem zorgt voor een scheiding van klimaatzones, kan uw totale energiebesparing oplopen tot 60 procent. Daarnaast is er de vermindering van operationele kosten, u bespaart geld niet alleen op energie maar ook op de installatie van een voorkamer of luchtsluis, schuifdeuren of zelfs strippengordijnen. Bovendien verplaatsen uw mensen zich in alle veiligheid snel van het ene gebied naar het andere (waardoor het risico op ongevallen merkbaar wordt verkleind).

Veiligheid:

Neem het voorbeeld van een klassiek geval: scheiding van een gekoelde ruimte bij +4°C en een ruimte bij + 20°C. Voorheen werden deze twee locaties gescheiden door een snel bewegende deur die ongeveer 40 keer per uur werd geopend en gesloten zodat vorkheftrucks konden passeren. Deze deurbewegingen behoren nu tot het verleden. RKair Industrie biedt alleen maar voordelen omdat het de medewerkers in staat stelt om te zien wat er in de andere ruimte gebeurt, terwijl de klimaatzones perfect gescheiden blijven.

Voordelen van het luchtgordijn van RKair Industrie

– Compact ontwerp in roestvrij staal.
– Optimale klimaatbarrière.
– Veilige doorgang en vrij van obstakels.
– Laag geluidsniveau.
– Vermindering van het energieverbruik tot 60%.
– Kan horizontaal en verticaal worden gebruikt.
– Eenvoudig te installeren en werkt zonder interferentie.
– Lage investering: minder dan 1900 € per deur van 2500 mm tot 3300 mm voor magazijn.
– Snelle afschrijving.
– Aanzienlijke energiebesparingen.
– Vermindert de CO2-uitstoot.

Clovis Bordenave