Roland Klingen werd in enkele jaren de promotor van het luchtgordijn in Frankrijk en in de wereld. De focus ligt op een essentieel instrument voor de distributiewereld.

Publicontact

Roland Klingen democratiseert het luchtgordijn, te lang financieel ontoegankelijk geweest voor de meeste vervoerders.

“Luchtgordijnen zijn essentiële uitrustingen voor distributievoertuigen om het behoud van de koelketen te optimaliseren en tegelijkertijd het comfort en de veiligheid van de chauffeurs te verbeteren”, aldus Roland Klingen, president van RKcom. Ongeacht het type gekoelde voertuigen, van lichte bedrijfsvoertuigen tot opleggers, ons RKair-gordijn bereikt serieuze energiebesparingen voor de gebruikers. Het RKair-gordijn is dus op meerdere manieren duurzaam. Vele bedrijven, waaronder transporteurs, verhuurders en carrosseriebedrijven spreken met lof over het nieuwe RKair lucht gordijn, over de bereikbaarheid en persoonlijke benadering van de firma RKcom. “Na intensieve testen door Cemafroid en verschillende carrosseriebouwers, kunnen we vaststellen dat we een luchtgordijn hebben gemaakt dat uw getransporteerde goederen beschermt, zelfs in extreme situaties tot -27°C. Dankzij het tubulaire systeem weet RKair een luchtstroom van meer dan 8 m/sec te realiseren. Bovendien heeft het luchtgordijn alle Cemafroid-testen met succes doorstaan, inclusief de rooktest. Het is ook gecertificeerd PIEK, wat een optimale exploitatie van het voertuig in stedelijke bezorging ‘s nachts mogelijk maakt. De bewoners zullen het waarderen.

Rendement na investering

De prijs kan vergeten worden, de kwaliteit blijft. De eenvoud en de degelijkheid van het RKair luchtgordijn maken het mogelijk deze uitvinding aan te bieden dicht bij de prijzen van plastic lamellen” bevestigt Roland Klingen. Het terugwinnen van de investering is erg snel wanneer we de energiebesparing berekenen om de kou te produceren, gezien de vele deuropeningen in de distributie. Bovendien is het RKair luchtgordijn hygiënisch en vermindert hij risico’s van bedrijfsongelukken. “eindelijk een luchtgordijn met vele duurzame eigenschappen

Clovis Bordenave

De compacte RKair voor distributievrachtwagens heeft een hoogte van slechts 100mm en produceert een luchtsnelheid van 8,6 m/ sec.

Dankzij de zeer eenvoudige technologie op basis van een tubulair systeem kunnen wij het RKair luchtgordijn aanbieden dicht bij de prijzen van plastic lamellen.